talenthouse

TALENT-ACADEMY

 

 

“Ontwikkelen is meer dan trainen”

Wij investeren continue in de ontwikkeling van Talenten. We willen je graag inspireren en uitdagen om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor vele werkgevers die op zoek naar Talenten die snel en adequaat inzetbaar zijn.

 

De Talent Academy ondersteunt je bij de verdere ontwikkeling van jouw competenties en het behalen van jouw ambities.  Je kunt in je verder specialiseren in je functie of juist groeien naar een andere rol of naar een volgend niveau. Bij Talent House vinden we dat ontwikkelen méér is dan het volgen van een training.

De Talent Academie biedt daarom niet alleen relevante opleidingsmogelijkheden, maar ook passende praktijkervaringen. We kijken naar de inhoud van het vak en de competenties waarover je moet beschikken in je huidige of toekomstige functie. Wij kennen de arbeidsmarkt en volgend de trends zodat wij in staat zijn om jou optimaal van dienst te om aangesloten te blijven op wat de arbeidsmarkt van jou vraagt of zal gaan vragen.

 

De Talent Academy is ingedeeld in drie niveaus. Voor iedere fase in je carrière is er een aanbod:

 

Fase 1

De Junior Academy zorgt dat jij je in de eerste fase van je carrière kunt ontwikkelen in de volle breedte van het vakgebied. Samen leggen we de basis voor jouw loopbaan en ontwikkelen we jouw competenties.

 

Fase 2

De Groei Academy combineert een brede ontwikkeling met de ontwikkeling van jouw persoonlijke talenten en vaardigheden. De mate waarin je beschikt over de relevante kennis, werkervaring en competenties bepalen de richting van je loopbaan.

 

Fase 3

De Management Academy zorgt dat jij jouw talenten en vaardigheden verder kunt ontwikkelen. We stimuleren je te doen waar je goed in bent. Je kunt je bijvoorbeeld richten op ondernemerschap, management & leiderschap, of een combinatie van deze aspecten.

 

Het aanbod van de Talent Academy

 

Vaktechnische trainingen

Je volgt diverse trainingen om je vakkennis en daarmee je professionaliteit te vergroten. Het aanbod is afgestemd op de verschillende functies.

 

Leertraject vaardigheden

De benodigde competenties worden aangescherpt en vernieuwd. Dit betekent dat van  medewerkers we je verschillende leervormen aanbieden om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Denk daarbij aan e-learning, digitale testen, klassikale trainingen en ‘learning on the job’. Jouw leertraject wordt ondersteund door een digitale leeromgeving. Zo kun je jouw eigen ontwikkeling volgen.

 

Praktijkervaringen

‘Learning by doing’. Je leert van jouw eigen ervaringen en van de feedback van je collega’s en klanten. Wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen. De praktijk is de ultieme toets of je het geleerde voldoende beheerst.

 

Best Practices

In sessies proberen we elkaar uit te dagen om tot de beste oplossingen voor klant en organisatie te komen. We delen kennis en ervaring en denken ‘out of the box’. Participeren in een Best Practice team is leerzaam.

 

Management- en leiderschapsontwikkeling

Goede leiders zijn in staat om anderen te stimuleren en inspireren. Daarmee verhogen zij de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit binnen organisaties

Het verschil tussen managers en leiders

Ondanks dat de termen ‘manager’ en ‘leider’ vaak door elkaar gebruikt worden, beschouwen veel mensen dit als verschillende rollen. Een manager is verantwoordelijk voor het beheersen en controleren van processen. Zijn focus is vooral gericht op het bereiken van concrete resultaten en uitvoeren van taken binnen afgesproken kaders (budget, tijd, etc.). Vanuit deze verantwoordelijkheden stuurt hij ook zijn mensen aan. Een leider stimuleert anderen om resultaten te bereiken en streeft ernaar de organisatie in de juiste richting verder te brengen. Leiders houden zich sterk bezig met analytische, emotionele en gedragsmatige aspecten. Zij hebben een duidelijke toekomstvisie, motiveren medewerkers en dagen hen uit. In de praktijk zien we beide rollen in allerlei mengvormen bij leidinggevenden en bestuurders.

 

© 2015 Isphere BV webdesign

HOME

WIE WIJ ZIJN

ONZE DIENSTEN

ONS TEAM

TALENT-SEARCH

TALENT-ACADEMY

TALENT-POOL

TALENT-MOVE

CONTACT